Program Amacı

Ülkemizde ve bölgemizde gıda endüstrisi büyük bir gelişme içerisindedir. Hızla gelişen gıda bilimi ve teknolojiye paralellik gösteren bu sektör içerisinde üretim, kalite kontrol ve diğer laboratuvar işlevleri için yetişmiş gıda teknikerlerine önemli ölçüde gereksinim duyulmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı da bu ihtiyaca cevap vermek üzere gıda teknolojisi alanında görev yapacak kişilerin eğitimi misyonunu üstlenmiştir ve bu amaca yönelik müfredat programını içermektedir. Programın amaçları: 1. Endüstrinin talep ve gelişmelerine cevap vermek,  2. İş alanına uyum sağlamak için öğrencilerin ihtiyacı olan becerileri geliştirmek, 3. Ürün, ekipman ve malzeme ile ilgili olarak giderek gelişen değişikliklere uyum sağlayacak uzmanlık yeteneğini oluşturmak,  4. Gıda üretim işlerinde beceriler oluşturmak,  5. Gıda bilimde bilgi kazandırmak,  6. Gıda işletmelerinde kritik kontrol noktalarının denetiminin önemini kavratmak,  7. Deneysel çalışmalarda gerekli deneyim ve güven duygusunu kazandırmak,  8. Veri ve sonuçları okuyup yorumlamayı öğretmek,  9. Problem çözmek için inisiyatif ve yetenek geliştirmek,  10. İletişim becerilerini geliştirmektir.

 

Kuruluşu ve Gelişimi

Bölge sanayisinin ihtiyaç duyabileceği teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere açılmıştır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz birçok alanda teknik eleman ihtiyacını karşılayabilecek şekilde yetiştirilmektedir.

 

İşletmede Mesleki Eğitim Modeli

Programda 3+1 İşletmede Mesleli Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz isterse 4. Yarıyılda organize sanayi bölgelerinde uygulama eğitimlerine katılabilmektedir.


Haberler Arşiv

Duyurular Arşiv